maandag 17 oktober 2011

maandag 17 okt 2011

1000 Chinese honden gered van de slacht

Een typisch Chinees gerecht: hondenvlees met groenteEen typisch Chinees gerecht: hondenvlees met groentelivatlantis/ Flickr/ CC-BY
Dierenactivisten hebben in China een succes geboekt; zo'n 1000 honden zijn daar gered op weg naar het slachthuis. Drie vrachtwagens vol met honden werden daar zaterdag al tegengehouden door zo'n 200 activisten. Vandaag heeft de eigenaar van de honden uiteindelijk toegegeven aan het protest van de activisten en zijn de honden voor ruim 3000 euro vrijgekocht. De dierenorganisatie 'Animals Asia' is nu de eigenaar van de honden en zal de dieren een plek als huisdier geven.

Traditie?

Het eten van katten en honden blijft een breed gedragen traditie in China, maar er is wel iets aan het veranderen. De dieren zijn niet alleen een populair gerecht, maar ook zeer geliefd als huisdier. Daarnaast is er een toegenomen bewustzijn over het dierenwelzijn in China. Dit komt met name door de gestegen welvaart van de gemiddelde burger en informatie online.

Festival

Plaatselijke autoriteiten spreken ook steeds vaker negatief van de traditie. Vorige maand werd er nog een driedaags hondenvleesfestival geannuleerd na hevige protesten op het internet. Dat festival had vandaag had moeten beginnen en zou het leven van zo'n 10.000 honden hebben gekost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten